Ova 4 jutarnja rituala ispunit će vas srećom

Njegom lica i tijela započnite svaki dan

Jutarnji rituali neophodni su na početku svakoga dana. Sigurni smo da ih svi obavljaju, no nerijetko posve nesvjesni njihove važnosti. Ne kaže se uzalud da se “po jutru dan poznaje” pa će vam pravilno odrađene metode razbuđivanja podariti energiju za cijeli dan.

Biti jedno s prirodom jedna je od najvažnijih stvari svakome čovjeku. Udisati svježi zrak, hodati bos po travnatim i stjenovitim površinama, dodirivati drveće, upijati zrake sunca, mirisati cvijeće… sve to metode su relaksacije, regeneriranja tijela, umirivanja uma. No što učiniti kad, u prebrzom životnom ritmu, nemamo vremena za prirodu, nemamo vremena za sebe? U tom slučaju prirodu dovedite u svoj dom. Ovo su neki od brzih, svakodnevnih načina da to i učinite:

1. Probudite se na pravi način

Jutarnji rituali neophodni su na početku svakoga dana. Sigurni smo da ih svi obavljaju, no nerijetko posve nesvjesni njihove važnosti. Ne kaže se uzalud da se “po jutru dan poznaje” pa će vam pravilno odrađeni jutarnji rituali razbuđivanja dati energiju za cijeli dan. Stoga ih, od ovoga trenutka nadalje, nikako nemojte preskakati i “odrađivati”.

Neposredno nakon buđenja poželjno je popiti malo tekućine. Malo vode s limunom ili čaj obnovit će vas iznutra i pokrenuti. Tijelo će čistiti od slobodnih radikala, pomoći vam da ojačate imunitet, ali i očistite kožu. Ne zaboravite da zdravlje kože (i cijeloga tijela) počinje iznutra pa tek kad popijete “čašu zdravlja” možete krenuti dalje.

2. Vaša koža hram je ljepote i zdravlja

Ako ste dosad lice čistili samo navečer, prije spavanja, niste pogriješili. No večernja njega bez one jutarnje ne smatra se potpunom. Vaše se lice tijekom noći obnavlja pa bi ga ujutro trebalo nagraditi za taj mukotrpan rad. Kako? Najprije izborom kvalitetne i prirodne kozmetike kojom ćete svakoga jutra očistiti lice. Pomno odabrani sapuni, gelovi, vodice, čiji sastojci hrane kožu ulog su u zdravlje i ljepotu i na njima nemojte štedjeti.

Nakon što kožu očistite, nježno je posušite ručnikom i na nju nanesite prirodnu kremu za lice, čiji će sastojci pomoći vašem licu da zablista i odbije sve nečistoće s kojima ćete se sretati kroz dan.

3. Zavedite mozak, potaknite kreativnost

Doručak je najvažniji obrok u danu, nemojte ga preskakati. Tijelo će napuniti energijom i pomoći vam da se bolje fokusirate na sve zadaće koje su pred vama. Ako mu dodate još malo “arome” učinak će biti još veći.

Doručak poslužite na lijepo dekoriran stol, a negdje u prostoriju stavite gorionik s nekim od eteričnih ulja koji bude energiju i potiču kreativnost. Osjećaj mira i pobjede, koji će preplaviti vaše tijelo pratit će vas kroz cijeli dan. Nakon takvog početka lakše ćete rješavati zadatke i biti opušteniji i smireniji u komunikaciji s kolegama. Zvuči odlično, zar ne?

4. Dišite, volite, uživajte!

Jutarnja gužva ne može vam ništa kad ste sretni i zadovoljni. Nakon što ste nahranili lice i trbuh te se “namirisali pozitivom”, napunite se ljubavlju. Kako? Pomislite na voljene osobe koje vam svaki dan čine ljepšim; nazovite roditelje, sestru, partnera dok stojite u gužvi na cesti; pronađite savršeni dar na internetu kojim ćete im uljepšati svakodnevicu; isplanirajte zajedničku šetnju, večeru, druženje.

Učinite nešto što niste činili dosad, uljepšat ćete im dan, a samim time i sebi.

Zadnje novosti

Niti na Španjolskom tržištu nismo ostali neprimjećeni…

2019. godina je za Kim Naturu bila godina otvaranja prema svijetu, odnosno širenja na europsko tržište. Nakon sajma BISOU održanog u Nici, na Francuskoj rivieri, uspješno smo ušli sa svojim proizvodima i na španjolsko tržište. Na sajmu INTERGIFT u Madridu, jednom od najposjećenijih sajmova u tom dijelu Europe, Kim Natura je među 1 200 izlagača ostavila […]

Saznaj više

Kim Natura napravila proboj na francusko tržište, sljedeća je Španjolska!

U novu godinu tvrtka Kim Natura ušla je na velika vrata predstavivši se u svom punom sjaju inozemnoj publici. Na 44. sajmu Bisou u francuskoj Nici (www.bisou.com/en) među stotinama proizvoda i među ukupno 200 izlagača, samoborski mirisni suveniri, sapuni, ulja, balzami zauzeli su posebno mjesto. Iako posve novi na francuskom tržištu, tim Kim Nature privukao […]

Saznaj više